Poster DakwahUncategorized

Onta Meteng Cacah Telu

Gedhé ganjarané tumrapé wong sing gelem maca kitab Al-Qur’an senadyan mung telung ayat. Kanjeng Nabi ﷺ dhawuh :

أَيُحِبُّ أحَدُكُمْ إذا رَجَعَ إلى أهْلِهِ أنْ يَجِدَ فيه ثَلاثَ خَلِفاتٍ عِظامٍ سِمانٍ؟

قُلْنا: نَعَمْ

قالَ: فَثَلاثُ آياتٍ يَقْرَأُ بهِنَّ أحَدُكُمْ في صَلاتِهِ، خَيْرٌ له مِن ثَلاثِ خَلِفاتٍ عِظامٍ سِمانٍ

“Apa salah sawijining sira kepéngin nalika mulih marang keluargané, nemu onta khalifaat sing gedhé tur lemu cacahé telu ?

Para sahabat matur ; Purun kanjeng Nabi.

Kanjeng Nabi ﷺ dhawuh malih : Telung ayat sing diwaca déning salah sawijining sira nalika shalat, iku luwih becik tinimbang Onta Khalifaat sing gedhé tur lemu cacahé telu.”

📚HR Muslim : 1388.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button