ArtikelTulisan

Aja Ndaptar Lan Sinau Ana Ing Sekolah Nasrani!

🔴 Aja Ndaptar Lan Sinau Ana Ing Sekolah Nasrani‼️

👤Syéikh Masyhur Hasan Al-Salman naté dipun takéni ;

السؤال السادس : ما هو حكم تسجيل أولادي في مدارس مسيحية، علما بأن أقساطها أقل بكثير من المدارس الإسلامية؟

ويوجد فيها معلمات مسلمات ومحجبات، ونسبة الطلاب المسلمين فيها مرتفعة، وهي مدرسة قوية وتدرس الدين الإسلامي حتى إنهم يفصلون الطلاب المسيحين عن المسلمين في وقت حصة الدين؟

الجواب : هذا العمل غير شرعي، وهذا العمل كبيرة من الكبائر، وأن تسلّم ولدك للنصارى، ثم بعد ذلك ماذا يصنعون بهؤلاء الأولاد؟ أنت لا تعرف.

ومدارس النصارى لها وجود وحضور وقوة في بلادنا ومشرفة عليها إيطاليا، في عندنا مدارس في الأردن تشرف عليها إيطاليا ولا يستطيع التعليم الخاص أن يتدخل بها وموجهة توجيها كليا من الخارج.

فمدارس النصارى يحرم على المسلمين أن يدرسوا فيها.

⬅ مَجْـلِسُ فَتَـاوَىٰ الْجُمُعَة:

٣ – صفر – ١٤٤٠ هِجْـرِيّ.
١٢ – ١٠ – ٢٠١٨ إِفْـرَنْـجِـيّ.

🎙Pitakonan Kaping Enem : Pareng punapa boten ndaftaraken anak wonten ing sekolah nasrani? Amargi bayaranipun luwih murah menawi dipun bandingaken kaliyan sekolah Islam.

Ing mrika wonten guruné Islam, ngagem jilbab lan cacahé murid Islam luwih akeh tinimbang murid nasrani.

Sekolah niki sekolah ingkang sugih, maringi piwulang agama Islam ugi. Ngantos murid nasrani lan murid Islam niku dipisah nalika pelajaran agama ⁉️

📻Wangsulan : Tumindak kaya ngéné iki nalisir saka syariat, lan dadi tumindak dosa sing gedhé. Kowé masrahké anakmu marang wong nasrani banjur kowé orang ngerti anakmu bakal dikapakné.

Sekolah nasrani iku pancén ana wujudé néng negarané dhéwé, lan sugih. Diwénéhi dana saka Italia.

Neng negara Yordania kéné ya ana sekolah nasrani sing diwénéhi dana déning Italia kang ora kena diganggu gawé, kabéh diurusi déning wong manca.

🚫Intiné wong Islam haram lan ora kena sinau ana ing sekolah nasrani.”

🕌 Majlis Fatwa Dina Jemuah, 3 Shafar 1440 H/10 Okt 2018 M.

📚Sumber Fatwa : http://meshhoor.com/fatwa/2451/

✍🏻alihbasa déning abulaswad

📆 Kemis, 23 Shafar 1440 H / 01 Nov 2018 M.


Mangga sami midhangetaken piwucal agami Islam arupi : fatwa, wewarah kesaenan, pitutur luhur para ulama, rekaman pengajian para kyai lan sanesipun lumantar channel Ngangsu Kawruh

Website : https://www.ngangsukawruh.com
Facebook : https://www.facebook.com/ngangsukawruhtv
Instagram : https://www.instagram.com/ngangsukawruhid/
Youtube : https://www.youtube.com/c/ngangsukawruhid
Telegram : https://t.me/NgangsuKawruh

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button